18.6.07

ESTANIS ALCALDE

Els socialistes, després de dotze anys, hem recuperat l'alcaldia de l'Escala. Dissabte passat, dia 16 de juny, Estanis Puig es va convertir en el quart alcalde de la democràcia escalenca moderna. Y ho va ser sense cap vot en contra: 10 regidors el varen votar a ell i els 3 de CiU ho varen fer en blanc. És un molt bon inici per a un mandat municipal ple de reptes però, alhora, també carregat d'il-lusió i de projectes engrescadors i innovadors. El magnífic equip socialista, encapçalat per l'Estanis, és una garantia de bon treball, de cohesió interna dins l'equip de govern i d'èxits en la seva gestió.

De la ceremònia constitutiva del nou consistori, més enllà de les lògiques formalitats, l'alegria d'uns i la tristor d'altres, el més destacat, al meu entendre, és el magnífic discurs pronunciat per Estanis Puig una vegada proclamat alcalde. Remonano la seva lectura i relectura. Es tracte de tota una declaració de principis que respon al gran coneixement que té de l'Escala i de la seva gent i en el que va desgranar els eixos bàsics d'un programa de govern molt ambiciós però alhora realista; i que ens situarà al capdavant dels municipis del nostre entorn.

FELICITATS!.
La presa de possessió dels nous ajuntament ha coincidit en el temps en dues efemèrides històriques per l'Escala i el nostre país. Un dia i 30 anys abans, el 15 de juny de 1977, varen tenir lloc les primeres eleccions demòcratiques a l'Estat espanyol, concretament les primeres eleccions generals i constituents. Ho recordo com si no hagués passat el temps. Vaig fer campanya però no vaig poder votar perquè encara no havia fet els 21 anys, edat que aleshores era la mínima per a poder votar.
I just tres dies i 15 anys abans, el dia 13 de juny de 1992, l'Escala rebia la Flama Olímpica procedent de l'Olímpia grega i es donava inici als que han estat considerats els millors Jocs Olímpics de la història. Aquell dia l'Escala es va sentir orgullosa d'ella mateixa i els escalencs vàrem entendre definitivament la importància estratègica que significa tenir Empúries en el nostre terme municipal i les enormes potencialitats que aquest fet comporta.