30.9.06

CAP ERNEST LLUCH

Des d'ahir el Centre d'Assistència Primària de Figueres, que fins ara es deia CAP Alt Empordà, porta el nom del malaguanyat Ernest Lluch. Crec que la petició formulada per l'Ajuntament de Figueres a la Conselleria de Salut és encertada i justa.
Ahir, doncs, amb la presència de la Consellera Marina Geli, l'alcalde de Figueres, Joan Armangué, la companya de l'Ernest, la seva filla Rosa i companys i companyes d'Ernest Lluch es va procedir, en un senzill acte, al canvi del nom del CAP de Figueres per dedicar-li a Ernest Lluch.


El canvi del nom era necessari pel fet que a l'Alt Empordà ja hi ha moltes poblacions amb el seu propi CAP. La decisió de posar-li Ernest Lluch és extraordinàriament encertada per dos motius bàsics: la gran vinculació que va tenir tota la seva vida Lluch amb la ciutat de Figueres i pel fet de complir-se 20 anys de l'aprovació de la Llei General de Sanitat, que Ernest Lluch va impulsar com a ministre de Sanitat del primer govern González, una de les lleis més importants de la nostra democràcia que va significar, definitivament i entre altres coses, la universalització de la sanitat al nostre país.
Per cert avui el diari El Punt publica un interessant article de Manuel Cuyàs sobre Ernest Lluch.